عوارض تغذيه نامناسب دوران شيرخوارگي

مقالات مهم بارداري و زايمان

عوارض تغذيه نامناسب دوران شيرخوارگي

۱۵ بازديد

جلال الدين ميرزاي رزاز، درباره تغذيه در دوران نوزادي، اظهار داشت: تغذيه صحيح نوزاد موجب رشد بهتر او شده و اختلال در تغذيه كودك مي تواند به رشد جسمي و روحي كودك صدمه بزند. والدين بايد بدانند كه كودكانشان به چه مواد غذايي نياز دارند و چگونه بايد نوزاد را تغذيه و برنامه تغذيه نوزاد را با افزايش تغيير دهند.

بيشتر بخوانيد:

ويتاميني كه از چاقي جلوگيري مي‌كند

وي افزود: به طور كلي توصيه مي شود در اين دوران شير مادر به مدت ۶ ماه به طور انحصاري به نوزاد داده شود و تغذيه با شير مادر تا دو سال ادامه يابد. روش هاي نامناسب تغذيه دوران شيرخوارگي از علل مستقيم و عمده سوء تغذيه در طول سال اول زندگي است كه زمينه ساز مرگ كودكان زير پنج سال و همچنين ابتلا كودكان به بيماري هاي عفوني و تشديد آنها مي شود.

سرپرست انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور در ادامه به تغذيه نوزادان در ۶ ماه اول تولد اشاره كرد و بيان داشت: توجه براي تامين تغذيه مناسب شيرخواران و  كودكان بايد قبل از بارداري با تامين تغذيه سالم و مراقبت مناسب شروع شود و مراقبت هاي ضروري براي بارداري سالم، زايمان ايمن و حمايت هاي پس از زايمان جهت شروع به موقع و تداوم تغذيه با شير مادر، در ۶ ماه اول به عنوان روش بي نظير تغذيه و پرورش شيرخواران انجام شود.

بيشتر بخوانيد:

مادران شيرده وعده‌هاي غذايي را حذف نكنند

رزاز با بيان اينكه تغذيه نوزاد در اين دوران محدود به شير مادر يا شيرخشك است، اظهارداشت: تغذيه با شير مادر بايد براساس تقاضاي كودك تنظيم شود. مادران نبايد ساعت شيردهي براي نوزاد را زمان بندي كنند. به اصطلاح رايج هر زماني كه نوزاد «نق زد و گريه كرد» بايد مورد شيردهي قرار بگيرد. زماني كه نوزاد ملچ و ملوچ مي كند و سرش را به سمت مقابل مي چرخاند و لباس هاي خودش را به دهان مي گيرد، مشخص مي شود كه احساس گرسنگي دارد و هر زمان كه كودك از شير مادر سير شود، سينه ي مادر را رها مي كند و سرش را به سمت مقابل مي چرخاند و به احتمال زياد پس از سير شدن مي خوابد.

وي گفت: شير مادر در بهترين شرايط حدود ۴ تا ۶ ساعت در دماي اتاق مي ماند و فاسد نمي شود. شير مادر در دماي يخچال حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت بدون فساد باقي مي ماند. مصرف سير و پياز طعم شير مادر ر تغيير مي دهد. بنابراين مصرف اين مواد غذايي بايد محدود شود. در دوران شيردهي به مادران توصيه مي كنيم كه با پرهيز از موادي مانند نوشابه ها و آبميوه هاي پاكتي و...، طعم شير خود را ارتقا دهند.

رئيس انجمن تغذيه ايران با اشاره به اينكه براي معرفي مواد غذايي جامد تا زماني كه نوزاد حداقل ۴ ماهه و ترجيحا ۶ ماهه نشده، تلاش نكنيد. چون كه معده نوزاد تا قبل از چهار ماهگي نمي تواند هيچ ماده غذايي ديگري به جز شير مادر يا شيرخشك را تحمل كند. به علاوه چون گنجايش معده شيرخوار كم است و كليه ها تكامل پيدا نكرده است.

رزاز افزود: مصرف غذاي تكميلي زودتر از موعد مي تواند مانع از مصرف شير مادر به ميزان كافي شود و احتمال بروز حساسيت و آلرژي نيز در كودكان بيشتر مي شود.

وي با بيان اينكه در اواخر ماه چهارم، برخي كودكان ممكن است نشانه هايي از آمادگي براي خوردن مواد جامد را نشان دهند، تصريح كرد:  برخي از شاخص ها عبارتند از اين كه نوزاد مي تواند سر خود را از جلوي دهان به عقب دهان ببرد. بايد به اين نكته توجه داشت باشيد كه شير مادر در ۶ ماه اول زندگي كودك كفايت كامل تغذيه اي كودك را دارد  و نياز نيست در تغذيه كودك تا اين سن از  غذاي كمكي استفاده كرد. تنها با تشخيص پزشك و متخصص تغذيه و در صورت رشد ناكافي نوزاد شيرخوار مي توان از شيرخشك و تغذيه كمكي استفاده كرد.

سرپرست انستيتو تحقيقات تغذيه اي و صنايع غذايي كشور گفت: بعد از مشاهده نشانه هاي آمادگي و پس از مشورت با پزشك اطفال، براي خوردن غذاي كمكي مي توانيد با لعاب برنج و فرني شروع كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.